Testimoniale Atleti TrailRunning Academy

“Chasing what can’t be done is madness. But the base person is unable to do anything else.” —MARCUS AURELIUS, MEDITATIONS,

De un de zile urmez sfaturile și programul făcut de Bogdan. Antrenamentele făcute după programul lui au adus ordine în stilul total haotic în care mă antrenăm. 

Când din diverse motive nu m-am ținut de treaba, formă mea a căzut în cap, când am urmat programul de anrenament m-am trezit la Ultrabug de la coadă clasamentului pe locul 11 și asta luând în considerare că nu am reușit înainte de concurs să mă țîn de plan 100%. 

Eu am toată încrederea că dacă voi rămâne consecvent și mă voi ține de planul TRA (Bogdan), rezultatele mele cele mai bune mă așteaptă in viitor. Cine știe, poate pentru un melc că mine și un podium cândva, undeva este posibil! (Ps și să fiu finisher la UTMB)

Teodor Lebada

M.A.I., Sinaia

Atletă antrenată de Bogdan Crețu

Mihaela la Subcarpati TrailRun
Se împlinesc 4 ani de când mă antrenez cu Bogdan, nici nu îmi vine să cred cum au trecut anii.
 
Antrenamentele au fost structurate în funcție de obiectivele mele, personalizat și m-au ajutat să fiu mult mai organizată și disciplinată.
 
Rezultatele bune au venit destul de rapid și da am progresat foarte mult. Comunitatea TRA are foarte multe de oferit și ajută cu foarte multe informații utile.
 

Mihaela Irimia

M.A.I., Sinaia

Atletă antrenată de Bogdan Crețu

Iuga Iulian_Atlet TrailRunning Academy_Coached by Vlad Jegan
TRA pentru mine înseamnă constanță și organizare. Planul de antrenament se adaptează perfect la orarul meu, având un loc de muncă fizic și în schimburi. 

Deși colaborez cu TRA de doar 4 luni am reușit să îmi ating un obiectiv important pentru mine, acela de a face un ultra maraton. Susținerea primită de la Vlad este un aspect important, care mă ajută să îmi fac antrenamentul chiar și atunci când nu am condițiile perfecte, sau vremea nu ține cu mine. 

Înainte de TRA nu aveam nici un plan, ieșeam la alergat, acumulăm km (și accidentări) dar nu eram eficient nici cu timpul, nici cu corpul meu. Acum nu doar alerg, am un plan eficient și organizat și am învățat multe lucruri la nivel de nutriție și performanță.

Iuga Iulian

Operator asamblare autoturisme, Belgia

Vlad Jegan _ Coach TrailRunning Academy

Atlet antrenat de Vlad Jegan

Irina Stoica la Bucovina Ultra Rocks
Fac parte din TrailRunning Academy de aproape 3 ani, am început această colaborare pentru că alergăm extrem de mulți km pe săptămână, fără a reuși să îmi îmbunătățesc timpii de alergare, fără rezultate la competițiile la care participăm. 

Această colaborare m-a ajutat să îmi îndeplinesc obiectivele, să alerg mai puțin și mai eficient, să fiu mai disciplinată și cel mai important aspect, să fiu prudentă, să alerg constant, fără accidentări.

 Programele de alergare  oferite de Robert, și in momentul de față, de Vlad, mă pregătesc pentru a deveni o mai bună ultramaratonistă, așa cum cred eu, cu pași mici se fac lucruri mari.
 

Irina Stoica

Contabil, Suceava

Vlad Jegan _ Coach TrailRunning Academy

Atlet antrenat de Vlad Jegan

Vlad Bătrinu_ _ Atlet TrailRunning Academy_Coache by Ivanescu Andrei
Vlad la competitia Tour De Tirol
Ivă m-a ajutat foarte mult cu o atitudine profi, oferindu-mi o structura logică antrenamentelor. A observat că deși am o baza aerobă decentă, îmi lipsesc antrenamentele de viteză, care sunt esențiale pentru trecerea la următorul nivel. Cu ajutorul antrenamentelor de intervale, am reușit să progresez și să-mi completez profilul de alergător, participând atât la curse lungi cât și la cele rapide.
 
Alte aspecte esențiale pentru care apreciez colaborarea cu el ar fi:
  • focusul pe variația dintre antrenamentele grele și cele de recuperare pentru a evitat accidentările
  • setarea obiectivelor și implementarea antrenamentelor specifice pentru fiecare cursă
  • motivația și disciplinarea prin antrenamente constant și feedback des
  • adaptarea la stilul meu de viață (călătorind des, am adaptat antrenamentele)

Vlad Bătrinu

Programator din Iasi

Atlet antrenat de Andrei Ivănescu

Stefan la final-ul cursei de 50 kilometri de la Transilvania 100
Numele meu este Ștefan și mă antrenez cu Robert Hajnal în cardul TrailRunning Academy de un an, timp în care am progresat enorm atât din punct de vedere sportiv cât și mental. 
 
Antrenamentele structurate m-au ajutat să îmi fiu disciplinat și consecvent, lucruri care m-au impulsionat să cred că pot termină cu succes curse la care nici nu visam înainte. 
 
Pe lângă antrenamente Robert mi-a dat sfaturi utile pentru curse și pregătire, iar ori de câte ori am avut nevoie am ajustat planul în funcție de cursele pe care mi le-am propus sau problemele pe care le-am avut.

Ștefan Delibas

IT, Cluj

Atlet antrenat de Robert Hajnal

Catalin la Alba Iulia City Race, © Fisheye.ro
Am început să alerg pentru a slabi, am continuat să alerg pentru că a devenit o pasiune. Dar destul de rapid am ajuns la o plafonare de care nu puteam trece. Ieșeam la alergat fără a avea un scop în minte, doar să alerg și să adun volum. Când alergam 21km aveam nevoie de câteva zile de recuperare. Cu greu adunăm volum, aveam o sapt cu “volum” ~25km urmată de 1-2 sapt cu 5-10km. Concursurile la care participăm mă găseau mereu nepregătit, și erau urmate de câteva zile de văicăreala.
Aveam motivația, dar îmi lipsea disciplină. Andrei Ivănescu @TRA m-a ajutat să îmi formez disciplină în alergare prin planuri de antrenamente bine structurare.
 
  • 10K a scăzut de la 55:28 la 49:00.
  • 21K a scăzut de la 2:00:37 la 1:49:59.
  • 42K de la 4:40:03 la 4:06:42.
 
Sunt soț, tată de 2 băieți și angajat full time (frecvent și ture de noapte), alerg dimineață de la 5:30, și de când mă antrenează Andrei am alergat 4700 km în 2 ani, dintre care 8 maratoane și 2 ultra maratoane.  Eu sunt dovadă că oricine poate alerga, orice plafon poate fi doborât, nu există nu pot sau nu am timp, există doar lipsa disciplinei.
 
TRA te poate ajută să îți formezi disciplină în alergare, care fără să îți dai seama se va extinde și în viață de zi cu zi. Disciplină care mi-a dat libertate să fac mult mai multe lucruri decât înainte de colaborare cu TRA – ex. tură pe munte cu cortul cu soția și băieții, ghiozdanul meu fiind 30kg (cart/saci/mâncare/apă/haine/etc), și în cârca având pe unul din băieți, și tot eu eram cel care trăgea de ceilalți să continuăm să mai mergem.
 
“Disciplină egal libertate” – Jocko Willink

Catalin Cristian

inginer automatist in domeniul biotech

Atlet antrenat de Andrei Ivănescu

De când mă antrenez cu TRA nu doar performanțele mele au crescut enorm dar și cunoștințele mele s-au dezvoltat.
În 2022 ,când am apelat la antrenorii TRA, la prima testare de 10 km, în luna ianuarie, am scos un timp de 36:20 (3:38/km).
 
După doar 8 luni am reușit să alerg o cursa de 21 de km în 1:14:00(3:31/ km). Într-o perioada atâta de scurtă am reușit să particip și la primul meu maraton, desfășurat în București, în cadrul Campionatului Național de Maraton, unde am făcut echipa chiar cu antrenorul meu (Andrei). Comunitatea Trail Running Academy și antrenorii sunt combinația perfectă pentru oamenii care își doresc să-și dezvolte cunoștințele, care își doresc să se autodepaseasca și care vor să facă performanță în lumea alergării.

Petz Patrick

iNGINER CONSTRUCTOR, roman

Atlet antrenat de Andrei Ivănescu

Csiki_Szilard_Atlet_TrailRunning Acadey_Coached by Andrei Ivanescu
Cu Trail Running Academy am început antrenamentele în ianuarie 2023 și de atunci am progresat enorm atât în performanță, cât și în cunoștințe. 

Întotdeauna mi-am dorit să dau ce e mai bun în acest sport, să devin profesionist, însă TRA m-a învățat că pașii spre progres nu pot fi săriți pur și simplu. În primele luni, credeam că dacă îndeplinesc fiecare cerință la antrenament voi putea grăbi procesul și voi deveni mai bun într-un timp scurt dar m-am înșelat. Am învățat că antrenamentul este doar o piesă a puzzle-ului; pentru a deveni mai bun, am înțeles în cele din urmă că progresul vine treptat. 

Nu este suficient doar să te antrenezi intens, ci să fii constant – această este cheia, nu intensitatea. În plus, este important să ai un stil de viață sănătos și în afară orelor de antrenament, să fii mereu conștient de țelul pe care vrei să îl atingi și astfel va fi mai ușor să îți stabilești un program pe care să îl respecți indiferent de condiții, renunțând la zona de comfort.
 
În prima lună de colaborare, în luna ianuarie 2023, cât că reușisem să trec testul de 10 km în mai puțîn de 40 de minute, iar în a două lună, am scăzut timpul la 38:30. Iar după doar patru luni, am alergat  maratonul în 3 ore și 1 minut. Toate acestea fără să ratez sau să aman vreun antrenament – bine structurate și organizate. Totul ținea de determinarea și scopul meu pentru a deveni din ce în ce mai bun.
 
Datorită TRA, nu doar că am devenit un alergător mai bun, dar am reușit să mă autodisciplinez  și să urmez un stil de viață mai sănătos și mai conștient. Sunt foarte recunoscător că am devenit parte a unei comunități  unde pot crește și progresa pentru că  mă motivează și mă susține.

Csiki Szilard

Student, Targu-Mures

Atlet antrenat de Andrei Ivănescu

Radu Chirila la Sierre Zinal
Am început să lucrez cu Robert la începutul lui 2023 după câteva rezultate nesatisfăcătoare în 2022. Programul de alergare m-a ajutat imediat, aducând structură în programul zilnic și crescând anduranța și încrederea în forțele proprii.
 
După aproape un sezon complet pot spune că mi-am îmbunătățit timpul pe traseul de 31 km de la Sierre Zinal cu aproximativ o oră, am terminat 2 ultra-maratone și linia de finish de la Chamonix nu mai pare așa departe.
 
Cred că programul TRA poate ajută orice alegător, indiferent de obiectiv, vârstă sau experiență sportivă.

Radu Chirila

IT, Elvetia

Atlet antrenat de Robert Hajnal

Blaga Ileana_Atlet TrailRunning Academy_Coached by Andrei Ivanescu
Ileana la Trascau TrailRace.
Cu Trail Running Academy am început antrenamentele în ianuarie 2023 și de atunci am progresat enorm atât în performanță, cât și în cunoștințe. 

Întotdeauna mi-am dorit să dau ce e mai bun în acest sport, să devin profesionist, însă TRA m-a învățat că pașii spre progres nu pot fi săriți pur și simplu. În primele luni, credeam că dacă îndeplinesc fiecare cerință la antrenament voi putea grăbi procesul și voi deveni mai bun într-un timp scurt dar m-am înșelat. Am învățat că antrenamentul este doar o piesă a puzzle-ului; pentru a deveni mai bun, am înțeles în cele din urmă că progresul vine treptat. 

Nu este suficient doar să te antrenezi intens, ci să fii constant – această este cheia, nu intensitatea. În plus, este important să ai un stil de viață sănătos și în afară orelor de antrenament, să fii mereu conștient de țelul pe care vrei să îl atingi și astfel va fi mai ușor să îți stabilești un program pe care să îl respecți indiferent de condiții, renunțând la zona de comfort.
 
În prima lună de colaborare, în luna ianuarie 2023, cât că reușisem să trec testul de 10 km în mai puțîn de 40 de minute, iar în a două lună, am scăzut timpul la 38:30. Iar după doar patru luni, am alergat  maratonul în 3 ore și 1 minut. Toate acestea fără să ratez sau să aman vreun antrenament – bine structurate și organizate. Totul ținea de determinarea și scopul meu pentru a deveni din ce în ce mai bun.
 
Datorită TRA, nu doar că am devenit un alergător mai bun, dar am reușit să mă autodisciplinez  și să urmez un stil de viață mai sănătos și mai conștient. Sunt foarte recunoscător că am devenit parte a unei comunități  unde pot crește și progresa pentru că  mă motivează și mă susține.

Blaga Ileana

Director Resurse Umane

Atlet antrenat de Andrei Ivănescu

Am început să alerg în urmă cu 3 ani pe asfalt. A urmat natural pentru mine să merg la competițîi pe asfalt și pe trail. Și apoi a urmat alergarea montană care mi-a plăcut enom. Doar că odată ce creșteam distanță devenea tot mai greu pentru mine. Așa am ajuns să îl cunosc pe Bogdan de la TRA. Bogdan a făcut să fie totul ușor, natural și mai ales adaptat la ceeea ce vreau și la ceea am nevoie. A trebui să ii spun ce așteptări am și de acolo a fost simplu și mai ales foarte distractiv.
 
De când lucrez cu Bogdan mi-am propus că prim obiectiv să termin toate competițiile la care particip fără crampe musculare și fără accidentări. Și așa s-a și întâmplat. Mai mult de atât, am fost 3 competițîi cu profil diferit la care am reușit să îmi îmbunătățesc timpii: alergare trail de 20km, alergare montană de 20km (D+ 1300m) și alergare de viteză pe asfalt de 1km.
 
Recomand comunitatea TRA pentru orice alergător care dorește să evolueze, care își dorește programe și îndrumări personalizate și care dorește să aibă parteneri pasionați în frumoasă lume a alergării.
 
Mulțumesc TRA, mulțumesc Bogdan Crețu, să ne vedem zâmbitori și plini de energie la următoarea alergare :-).
 

Octov Pintilie

Manager departament inginerie software, IASI

Atlet antrenat de Bogdan Crețu

George Enaru_TrailRunning Acadmey Athlete_Coached by Vlad Jegan
George la antrenament
Mi-am dorit mereu să alerg, și reușeam să fac asta ocazional, însă după o scurtă perioada renunțăm. Era frustrant, mi se părea că nu reușesc să fiu suficient de rapid sau să alerg mai mult fără să obosesc.  A fost obiectivul meu de anul nou să alerg serios așa că am început să mă antrenez la TRA cu Vlad, căruia nu îi pot mulțumi suficient pentru schimbarea în bine pe care m-a ajutat să o fac!
 
Să ai un antrenor, care face un plan personalizat, și căruia să îi poți adresa orice nelămurire e grozav. Pe mine mă ajută și să mă simt mai responsabil față de plan, astfel că mă pregătesc să închei anul cu 1,200 de km alergați, performanță pe care nu o credeam posibilă!  Alergarea a devenit importantă pentru mine, astfel că acum reușesc să găsesc timp iar asta îmi permite să petrec mai mult timp cu mine și afară!”

George Enaru

IT, Bucuresti

Vlad Jegan _ Coach TrailRunning Academy

Atlet antrenat de Vlad Jegan

I’m training with Vlad @TRA for a semester now. Shift working irregular hours including long duty days can be extremely challenging to fit a training plan even for an amateur athlete. Yet, Vlad has personalized my tasks and overcame these scheduling hurdles and fatigue levels. He helped me improve my fitness and achieve my short-/long-term goals efficiently!
 

Konstantinos Pechlivanis

IT, Greece

Vlad Jegan _ Coach TrailRunning Academy

Atlet antrenat de Vlad Jegan

Despre noi

Credem că fiecare persoană merită un spațiu sigur pentru a visa măreț și pentru a lucra la obiective îndrăznețe. Ne străduim să creăm acest spațiu în cadrul sportului de anduranță. Credem că sportivii care sunt susținuți de o comunitate puternică și pozitivă sunt împuterniciți să se străduiască să dea tot ce au mai bun.  

Acest sprijin ne aduce beneficii în toate aspectele vieții noastre și ale societății.