Devino membru activ TrailRunning Academy

Ai acces la toate articolele. Gratuit primele 15 zile. 

Denisa Herman – Feedback Curse

Curse

Denisa Herman

Ciucaș X3 - The Ridge

Detalii cursă

Data cursei : 2022-09-10
Distanța și diferența de nivel : 38 km, +2390m
Locul obținut: loc 7 open, loc 2 categ
Timpul Realizat: 5h54

Ce a funcționat la cursă?

  • Gelurile: Am băgat 5 Geluri și multă apa si am simtit ca si-au facut efectul mai mult decat orice mancare luam in trecut (nu am putut sa mananc in timpul curselor mai niciodata, ma chinuiam)
    - am simtit antrenamentul de o luna (stiu ca e putin) dar am simtit diferenta mai ales in tehnica, eficienta, urcatul, powerhike, felul cum am coborât (m-am simțit mai strong comparativ cu alte dăți)

Ce nu a funcționat // Ce probleme ai întâmpinat?

  • Nu am putut mânca. Când vedeam mâncare îmi venea să vomit.
  • m-a durut capul foarte tare de la km 10
  • a inceput sa ma doara intr-o parte (partea dreapta) in zona ficatului si ma doare si acum a doua zi dupa cursa. Ma durea mai ales pe coborâri. Cand beam apa durerea se ameliora (am obs ca la antrenamente ma doare ficatul cand sunt deshidratata..ma deshidratez foarte repede, chiar si la 10 km)
  • pantofii de alergare sunt prea largi (piciorul drept) si am strans foarte tare șireturile.
  • La coborari imi intrau sireturile in carne (altra olympus nu au limba prea moale si cushion deasupra la laba si m-a durut extrem de tare pe coborâri..si acum mi-a ramas durerea). Am probat si juma de nr mai mic...erau prea mici in fata..deci 39 sunt ok doar ca sunt prea largi in spate la gleza imi ies din picior un pic. la antrenamente ii lasam asa mai largi da tot simteam (e ceva cu piciorul drept)
  • am core-ul foarte neantrenat ( am facut febra musculara nu la picioare ci la zona lombara la spate) simteam pe urcari ca e slaba zona
  • am kg in plus, le simt

Ce facem la următoarea cursă, sau până atunci, pentru a evita problemele avute?

- sa reduc masa de grăsime (sa slabesc). am simtit kilele in plus mai mult ca niciodată cand am incercat sa ma tin de o fata mai tare (la viteza simteam cum imi flutura grasime pe pulpe)
- Cu papucii o sa incerc sa ma obișnuiesc.
- o sa imi cumpar betze
- voi incepe sa merg la sala din nou
- sa ma antrenez la fel de bine ca luna care a trecut da mai mult poate

Care a fost cel mai greu moment al cursei și cum ai trecut peste?

Ultima urcare..teren acidentat, nu era poteca, alergai prin santuri astupate de iarna inalta si nu iti dadeai seama pe unde calci. On top of that ma durea piciorul de la shoesi si intr-o parte. Am bagat gel mai mult, apa, am scrasnit din dinti si am continuat. SI mi-am pus bookmark in cap sa imi iau betze.
apoi ultima parte am schiopatat da stiam ca o sa termin si aia ma ajuta

Ce ți-ai spus când ai ajuns la jumătatea cursei, care era feeling-ul, starea ta generală?

1. Ca vreau sa slăbesc, sa fiu mai puternica (tonifiata) sa ma simt mai usoara. Ma simteam asa grea.
2. Ca ce bine ca am inceput sa fac antrenamente adevarate cu cineva care ma monitorizeaza pentru ca am simtit totusi ca pe urcari nu ma mai chinuiam si mai ales la tehnica am avansat.

Ce piesă de echipament nu o vei mai lua la următorul concurs, ce piesă de echipament a fost foarte utilă la acest concurs?

Daca nu rezolv problema cu shoesii astia probabil imi iau alții. Sper sa o rezolv cumva ( sa imi inchei diferit sireturile) ca imi place talpa si gripu si tot in afara de limba care nu are cushion)
Ma deranjeaza flascurile alea mari la vesta cea mică....cand alergam mai tare sareau din buzunarele de la piept chiar daca erau bine băgate...nu stateau fix.
Ma strangea braul naked ( care de alttfel e mega util) da m-am ingrasat la burta si logic ca imi strabgea organele pe acolo..poate de-aia ma si durea ficatul.
Trebe sa rezolv cumva cu o noua vesta sau ceva care sta fix pe corp si nu se balangaane toat flascurile pe acolo

Cât de mulțumit ești de procesul de antrenament până la cursă?

10

Cât de mulțumit ești de rezultatul obținut?

5

Povestea cursei

Că să mergi la Ciucaș, trebuie să fii cu capul da nu în nori. M-am rătăcit de vreo trei ori. Nu e vină lor...traseul e bine marcat. Doar trebuie să fii cu ochii în patru, sau poate opt. Atmosfera e superbă însă voluntarii sunt incredibili...mai ales cei din punctele de alimentare. Cum ajungeam mă încurajau să mănânc în timp ce se ocupau ei de umplut flascuri și altele. Nu am mai văzut așa organizare făînă.
Cursa în sine m-a smerit. Hai să îți zic o fază.
Există trei lucurui la care nu poți trișa în viața și 4 la care trebuie muncit din greu: dragostea cuiva, respectul celorlalți, carieră și cursele de alergare. Nu există scurtături spre inima cuiva, să te prefaci că eșți altcineva să câștigi respect, să trișezi în carieră sau să câștigi o cursa doar cu talent. Pentru cineva care totdeauna caută metode să facă totul mai ușor și să se bazeze pe talent, realizarea că de fapt chiar trebuie să munceșți dacă vrei să fii mai mult decât mediocru, te lovește într-o zi, destul de dur.
Așa m-a lovit pe mine la cursa asta. M-a smerit destul de mult. Că cineva care doar caută metode de a avea rezultate maxime dar cu efort minim, tentația de a-ți formă iluzii fantasmo imaginare este destul de mare.
Sperăm la 5 ore 30. Ok, to be honest, sperăm chiar la 5 ore 15. Pe la ultima urcare mi-am dat seama cât de lame sunt, cât de obraznică sunt și mare scula în bascula...să îmi permit să mă gândesc eu la 5 ore 15 min după doar o luna de antrenament.. și după ce Robert mi-a scris clar cât aș putea face cel mai bine (5 ore 40min) bazat pe matematică dom-le. Vorba (meme-ul) acela: "man cooks once and now he thinks he's a chef".
Nu. Trebuie MUNCĂ.GREA. Asta îmi repetăm pe drăcoasa aia de urcare: nu merge că la școală cu foile de teza deja copiate de acasă, sau furatu temei în pauză de la cineva care a stat acasă și a muncit la ea, cu intrebatul la coadă dacă pot să mă bag în față că pierd trenul, cu pupincurismul sub manecă la job doar că să întru în grațiile șefei.
La alergatul montan nu există scurtături, copiat, talent, pupincurism. Trebuie muncit și punct. Am terminat cursa cu o nouă mentalitate. A fost un fel de răstignire a Denisei grandioase care crede că totul se reduce la câteva mișcări de kettlebell și lansate pe stadion cu ceva Tâmpa pe deasupra și două luni de Chamonix.
Am terminat cursa nu dezamăgită: ci happy că mi-a dat cursa asta cu bâta în cap, să iau o dată taurul de coarne și să stau frumos să îmi iau porția de răbdare și muncit la greu. Talent my ass, miss, băga-ți-aș mințile în cap să ți le bag.

TrailRunning Academy - logo

Alătură-te!

Planurilor de antrenament,

sfaturilor de cursă,

comunității!