(Ebook)
Costul Alergării: Povestea Campionatului Mondial de Ultramaraton Montan 2018

În anul 2018, Federația Română de Atletism a decis să trimită o echipă de ultramaratoniști montani la Campionatul Mondial de alergare montană pe distanțe lungi.
A fost prima dată când o delegație a reprezentat România la un ultramaraton montan și mă bucur că am fost ales să fac parte din lot. Asta m-a ambiționat mai mult ca oricând să mă antrenez și să lucrez la strategia perfectă pentru un rezultat cât mai bun. A fost o ispravă la care nici nu îndrăzneam să visez în momentul când m-am apucat de alergare.

Ce vei găsi în carte:

INTRO + PREFAȚĂ

[...] Este prima dată când există o delegație care să reprezinte România la un ultramaraton montan și mă bucur că am fost ales să fac parte din lot. Asta mă ambiționează mai mult ca oricând să mă antrenez, să lucrez la strategia perfectă pentru un rezultat cât mai bun. E un vis la care nici nu îndrăzneam să mă gândesc în momentul când m-am apucat de alergare.

JURNAL DE ANTRENAMENT

[...] Am descoperit o buclă numai bună care pleacă fix din locul unde stăm, străbate o potecă cu vedere către munții din zonă, ajunge la o casă care adăpostește câteva capre și oi (noi i-am zis stână) poteca devine un drum forestier care coboară într-un asfalt, fără păduri, iar după 4 kilometri de asfalt suntem înapoi în Vistabella.

RAPORT DE CURSĂ

Am emoții pentru că m-am pregătit, pentru că m-am antrenat, am planificat și am tratat cu seriozitate maximă cursa asta. Știu, ar trebui să fiu tocmai opusul stării actuale, ar trebui să fiu relaxat [...]

CONCLUZII ȘI TESTIMONIALE

Dacă această cursă ar fi fost un business în care as fi investit timp, energie, bani și alte resurse, pot spune că mă așteptam la un randament al investiției mai mare. Mă așteptam să primesc o recompensă pe măsură efortului...

Ana Cristina Constantin Campionatul Mondial
Cristina Cecan Campionatul Mondial
Radu Milea Campionatul Mondial
Hajnal Robert Campionatul Mondial

Alergătorii PARTICIPANȚI la Penyagolosa trail 2018

Echipa României

ANA CRISTINA CONSTANTIN / CRISTINA CECAN  / RADU MILEA / ȚALE ANDREI /HAJNAL ROBERT
"I was lucky enough to spend a couple of weeks in Vistabella with Robert and Radu. We lived like athletes to make sure we were in the best possible shape for the trail running world championships. We trained really hard and the results paid off! I owe a lot to these two Romanian legends for my 3rd place at the TWC"
Tom Evans Trail World Championship
Tom Evans
locul 3
"Mă bucur că Robert a documentat întreaga noastră călătorie și ca acest jurnal a primit și o formă pentru public, pentru că de cele mai multe ori oamenii au tendința să creadă că ce facem noi este simplu, o viață linitită, dar relitatea nu este de cele mai multe ori asa „glam” cum ar putea părea în social media."
Radu Milea Campionatul Mondial
Radu Milea
LOCUL 91

Locul 15 -TWC


Despre autor:

Extrem de disciplinat și focusat pe obținerea de rezultate, Robert Hajnal este cel mai bun ultramaratonist român. A câștigat toate cursele de ultramaraton la care a participat până acum în țară, și deține recordurile de cursă la cele mai importante ultramaratoane din România. Vicecampion la Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB), cea mai importantă cursă de profil din lume, Robert Hajnal este unul dintre cei mai buni alergători din lume.

În 2018, la prima participare a unei delegații din România la Campionatul Mondial de Ultramaraton Montan (ediția Penyagolosa, Spania), Robert Hajnal a obținut o clasare excelentă, ocupând locul 15 în topul mondial, alături de cei mai buni alergători pe distanțe lungi din lume de la momentul actual.

 Câteva luni mai târziu, Robert scrie istorie, devenind vicecampion la Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB), cea mai dificilă cursă montană din lume (Liga Campionilor pentru alergătorii montani) și obținând cea mai mare performanță românească pe plan mondial în alergarea montană.

roberthajnal-utmb-irunfar