Devino un atlet mai puternic, mai în formă, în mai puțin timp, cu risc minim de accidentare.

Feedback Post-Curse: Bogdan Ibanescu

Curse

Ibanescu Bogdan
Ibanescu Bogdan, atlet TRA antrenat cu mandrie de Robert Hajnal din Aprilie 2023

Cluj Eco Trail Ultramaraton 2023

Data cursei : 2023-12-01
Distanța și diferența de nivel : 50km 1600m
Locul obținut: Loc 1 open, 1 categorie de varsta
Timpul Realizat: 4h15min

Aproximativ 80g / oră. 

RH: Poți ajunge cu ușurință la 100g / ora de alergare.  Atunci te apropii de potențialul tău maxim în alergare. Mă bucur că ai separat sursele de carbohidrați. Apa + geluri și nu ai avut probleme digestive.

1500 ml in total. 375 – 400ml / oră.

RH: Ai nevoie de 5-600ml de apă / ora de alergare când condițiile au fost ca acum, însă cu cât o să crească temperatura, hidratarea trebuie să ajungă la 1.2-1.5l de apă pe ora de alergare. Un alt factor important este cantitatea de sodiu pe care o consumi / ora de alergare ca să te asiguri că oboseala apare cât mai târziu în timpul efortului.

Alimentația a mers mai bine decât m-am așteptat. Ar mai fi întrat niște geluri pe final dacă mai aveam.

Un alt lucru care a mers bine au fost alergările în pantă, exceptând unele zone unde din cauza noroiului nu puteam să împing în picioare și să înaintez.

RH: Ți-au prins bine antrenamentele de treshold, în pantă, în care ai alternat mersul cu alergarea. 

Am întâmpinat probleme pe final unde au apărut crampe în special la mușchii adductori, dar asta se datorează în principal terenului foarte instabil și mai ales pe coborâri a trebuit să stau foarte încordat și focusat să nu alunec.

Hidratarea a fost deficitară dar având în vedere temperaturile, nu am resimțit vreo problemă.

 

Pentru următoarele curse deja am început un program de forță specifică alergării și sper să îmi îmbunătățesc condiția fizică și din acest punct de vedere.

Sincer, cel mai greu mi-a fost cam de la km17 unde m-am detașat de cei din pluton. Psihic mi-a fost greu să fiu eu primul și să trebuiască și duc eu ritmul cursei. Mereu aveam un sentiment ciudat, nu știam cum să îmi canalizeze energia.

La jumătatea cursei totul era foarte bine, știam că urmează o coborâre destul de lungă și deja luasem ceva avans față de urmăritori iar asta nu a putut decât să mă ajute și psihic și fizic.

RH:  Bravo că ai fost în recunoaștere și te-a ajutat foarte mult să știi traseul și să-ți menajezi forțele.