ȘCOALA ALERGĂRII BRAȘOV

560 ron s-au strâns din donații pentru via Transilvanica!

Galerie foto

INVITAT SPECIAL:

ANDREI ȚALE

Andrei Țale este unul dintre cei mai buni ultramaratoniști români. Ai lui l-au dus de mic la atletism, ca să își consume energia debordantă pe care o avea, așa că acum îi vine foarte natural să iasă la alergat și o face mai degrabă din plăcere decât cu gândul la un plan de antrenamente specifice.

La doar 23 de ani participa pentru prima dată la UTMB iar în 2018 a făcut parte din prima delegație care a reprezentat România la Campionatele Mondiale de Ultramaraton Montan de la Penyagolosa.

KmZero în alergarea montană pentru Andrei a fost ediția din anul 2009 a concursului Marathon7500. Îi plăcea deja hikingul de la începutul facultății, iar înscrierea și participarea la concurs i-au dat șansa descoperirii pasiunii pentru alergările montane. Trecea atunci printr-un an mai greu pe plan personal și a găsit în ultra trail running una dintre sursele de terapie și de refulare de care avea nevoie. Nu știa că va deveni dependent de alergare și că va ajunge să își dezvolte abilitățile de eficiență astfel încât să împartă profesia cu un hobby care necesită mult timp. Inspirat de pasiunea unor alergători precum Gianina&Alin Tănase și Elena&Alex Fodor, a ajuns să facă o pasiune din alergarea montană pe distanțe lungi și să prefere cursele tehnice, pe teren accidentat.

Ultramaratonul îl disciplinează și îi oferă ocazia să facă ce îi place cel mai mult: să petreacă timp în munți. Dacă aveți noroc, îl puteți găsi între Bucegi și Piatra Craiului, zona pe care o preferă pentru turele de alergare și unde are amplasată o rulotă, de la fereastra căreia poate admira în voie peisajele spectaculoase din jur. Deține Swanio – o agenție de branding, graphic design și web development, iar dacă v-a plăcut rebrandingul Ciucaș X3, să știți că Andrei e de vină. O parte din profitul pe care îl obține cu Swanio e redirecționat către Stellar – un proiect de ecoturism pe care Andrei îl dezvoltă la Brașov. Împreună cu Robert Hajnal e fondatorul ultrafood.ro .

IMPRESII DE LA WORKSHOP

Mă bucur că există astfel de inițiative, dar și interes din partea alergătorilor pentru documentare în direcția întocmirii unui plan de antrenament, informații depre nutriție, prevenirea accidentărilor și așa mai departe. Multe informații utile pe care mi-aș fi dorit să le cunosc și eu când am început alergarea.
Informațiile au fost bine structurate iar formatul workshop-ului a permis schimbul de opinii. Totodată ne-a oferit ocazia de a ne identifica nivelul la care suntem, fapt ce reprezintă un punct de plecare spre următorul obiectiv, respectiv megan sau rachetă.
Ciprian Dominte
Jurist
Mi-a plăcut foarte mult acest workshop, o atmosferă super faină, deși multe persoane nu le cunoșteam m-am simțit ca într-o familie. Prietenilor apropiați le-am recomandat acest workshop deoarece este unul foarte util, plăcut, interesant.
Mădălina Cazan
Elevă