ȘCOALA ALERGĂRII CLUJ-NAPOCA

1190 ron s-au strâns din donații pentru via Transilvanica!

Galerie foto

INVITAT SPECIAL:

VIORICA MĂLAI

Viorica Mălai este una dintre cele mai cunoscute ultra-maratoniste de la noi din țară. 

Probabil că pentru fiecare dintre noi statutul de ultra-maratonist înseamnă lucruri diferite. Nu m-am gândit vreodată la un statut sau la supremația unei distanțe asupra alteia. Fiecare probă sportivă sau distanță este deosebită, presupune doza ei de intensitate și trebuie abordată diferit.

Atunci când mi-am propus să particip la un ultra, a fost vorba despre Tor des Géants. Alergam mai consistent de vreo doi ani și era clar că eram absolut inconștientă de ceea ce putea să însemne să alergi încontinuu 330km cu 24000m+ prin Alpi. Mai rău e că nici nu voiam să știu, doar îmi doream foarte mult să ajung să particip la acel concurs, să parcurg Valea Aosta în alergare și să cunosc oameni din toată lumea mânați de aceeași pasiune.

Această aspirație ar fi putut fi numită nebunie, dacă în spate nu ar fi fost mulți pași de pregătire sub formă de antrenamente, documentare, participarea la alte concursuri și ultra mai scurte etc., care să mă ducă treptat către îndeplinirea acelui obiectiv.” (fragment din interviul cu Viorica Mălai de aici)

IMPRESII DE LA WORKSHOP

Cursul este un concentrat de informații și noțiuni legate de universul alergării, explicate pe înțelesul tuturor. Este util pentru începători, dar și pentru alergătorii experimentați care vor să aducă ordine în viața lor de alergător. Apreciez la Robert dorința de evoluție continuă, capacitatea de a-și stabili obiective îndrăznețe și de a le realiza. A fost o ocazie să învăț de la el și să aflu cum se antrenează.
Foarte mulțumit de workshop. Am învățat multe lucruri noi despre alergare, nutriție și recuperare. Robert a împachetat foarte bine cunoștințele sale și le-a comprimat într-un format accesibil. Am pus în practică teoria la sesiunea de alergare de după, care a completat foarte bine workshopul. În special m-a surprins plăcut că ni s-a analizat poziția în alergare.
Cristian Bilegan
Trail Runner
Workshopul m-a învățat mai multe lucruri decât mă așteptam, nu aș fi crezut că pot exista atâtea moduri de a te pregăti în alergare. Informațiile primite sunt foarte utile și au fost prezentate într-un mod clar și logic. Mi-a plăcut și Robert ca speaker, a arătat experiența lui ca sportiv dar și pasiunea, cred că aș putea să ascult încontinuu cum povestește. Cu siguranță voi recomanda și altora să ia parte la acest workshop. Fiecare secundă a fost un câștig.
Raluca Beian
Programator