ȘCOALA ALERGĂRII TIMIȘOARA

970 ron s-au strâns din donații pentru via Transilvanica!

Galerie foto

INVITAT SPECIAL:

MARA MOROȘAN

Mara Moroșan este una dintre cele mai cunoscute ultra-maratoniste de la noi din țară. 

”Îmi place enorm să alerg, mă destinde, îmi dă o stare de bine și îmi pune ordine în activitățile de zi cu zi. Prin intermediul alergării și mai ales a alergării de anduranță, întinsă pe km întregi, am „învățat „și m-am autoeducat să nu abandonez niciodată. Cu perseverență și constant, un lucru care se începe trebuie dus la bun sfârșit.

Primul meu concurs a fost Maratonul Internațional Cluj 2015, unde au fost și primii 42 km alergați vreodată. Am reușit atunci să obțin locul 1 la categoria mea de vârstă și locul 5 open feminin, ceea ce mi-a dat o mare încredere în mine. Au urmat competiții după competiții, cele mai dragi mie fiind și cele mai grele.”

IMPRESII DE LA WORKSHOP

După luni de zile în care mi-am dorit din suflet să îl cunosc personal pe Robert, omul pe care eu îl consider un Titan in UltraAtletismul Românesc, și nu numai pentru rezultatele obținute ci și pentru perseverența care îl caracterizează în tot ce întreprinde, a venit și întâlnirea mult așteptată: workshopul Școala Alergării de la Timișoara. Pentru toți cei care am participat, cred că a fost o lecție din care toți am învățat multe lucruri noi. Mulțumim Robert pentru faptul că ne împărtășești din experiența ta, ne arăți și înveți care sunt cheile fermecate spre adevărata performanță într-o manieră profesionistă și în același timp relaxantă. Nu voi insista asupra celor discutate, dar vă voi spune ce cred eu că nu știam și am învățat. Foarte util planul de antrenament structurat pe zile, cu această ocazie am remarcat că în antrenamentele mele nu exista fartlek. Antrenament bine făcut nu înseamnă ore întregi, km fără număr și oboseală pe măsura, ci atenție la tipul de antrenament și perioada de refacere. Foarte importantă nutriția și hidratarea, la fel în funcție de ce sistem vrem să antrenăm și de activitatea făcută. Abia “am plecat“ de la curs cu sentimentul ca timpul nu e suficient pentru a-l asculta pe Robert, dar în același timp cu satisfacția că a fost un timp valoros, care poate fi fructificat într-un mare rezultat! Fiindcă ... da , eu cred încă în vise, în visele oamenilor mari!"
Mara Moroșan
Medic, UltraRunner
O întâlnire foarte agreabilă. Atmosfera relaxată, deschisă, discuții interesante. Expunere accesibilă!
Marieta Soreață
Avocat
Mi-a plăcut foarte mult că Robert e un om absolut... normal. Cu care aș bea o bere sau 4 și aș povesti. E grozav să vezi că un om care chiar are cu ce să se laude nu te privește de sus, ci în ochi, de la același nivel. Evident, și informațiile aflate sunt foarte utile și bune și sunt foarte încântată de ele, însă interacțiunile și calitatea umană mi-au fost ca un balsam. Așa că a fost grozav, pe toate planurile! Multumesc!
Runner
A fost minunat! O să parcurg cu mare interes toate materialele și am speranța - nu, convingerea - că mă vor face un alergător (și un om) mai bun. Încă o dată, mulțumesc mult pentru experiența asta grozavă!
Irina Isaia
Runner
Am dorit să aflu cum se pregătește un campion la ultramaraton și exact asta am aflat. Am avut ocazia să văd tipologia individului care își îndeplinește visul.
Gabor Radu
Antrenor fitness și triatlon