Devino un atlet mai puternic, mai în formă, în mai puțin timp, cu risc minim de accidentare.

Feedback post-curse Vlad Jegan

Curse

Vlad Jegan, atlet #TRA din 2021, Antrenat de Andrei Ivănescu

Istria100 GREEN 69k

Detalii cursă

Data cursei : 2023-04-15
Distanța și diferența de nivel : 69k 2300m
Locul obținut: 192/54
Timpul Realizat: 9:16h
Cate grame de carbohidrati / ora?: ~90gr/h (pana la accidentare) ~75gr/h (dupa accidentare)
Cati ml de apa ai baut?: 750ml-1L

Ce a funcționat la cursă?

Nutriția (perfect/ no lows, no problems, excelent feeling)
Strategia (build the rhythm) - creșterea graduală a ritmului și economisirea energiei pentru accelerarea pe ultima porțiune care era complet alergabila și preponderent downhill.

Ce nu a funcționat // Ce probleme ai întâmpinat?

Am cărat prea mult echipament. Majoritatea alergătorilor nu aveau nici jumate din cât am cărat eu de la lanternă la second layer pantaloni, bandaj elastic, buletin etc Foarte mult bagaj.

Aveam la fel că cei care alergau la probele de 100+.
Am pornit prea din spate la start și am stat în coloana pe urcare pierzând minute bune și fiind dificil să întru în ritmul ok pe care mi-l doream.
Pe fond de oboseală musculară (cred)/teren alunecos pe coborâre am alunecat și mi-am întins un tendon (cred) care mi-a stricat finalul de cursă.

E posibil să nu fi fost muscular pregătit suficient pentru acest efort (în special coborâri lungi) și asta să mi fi cauzat slăbiciunea ce a condus la accidentare. Posibil să fi mers prea tare pentru nivelul meu pe coborâri, fiind o cursa mai lungă decât eram obișnuit, corpul cedând în cel mai slab punct al sau, vulenrabilitatea mea fiind probabil acel tendon suprasolicitat. După accidentare nu am mai putut alerga minute bune fiind nevoit să fac hike. Ulterior am putut da puțin drumul la picioare dar nu fără bețe.

Trebuia să mă sprijin în ele. Dacă alergam foarte încet durea suportabil dar dacă creșteam ritmul sau mă opream durerea devenea insuportabilă. am mers așa 25km până la final. foarte ciudată senzația să nu știi cum să te propulsezi spre final în timp ce alții zburdă pe lângă ține

Ce facem la următoarea cursă, sau până atunci, pentru a evita problemele avute?

Muscle Endurance.

Strenght & Mobility

Downhill training

Care a fost cel mai greu moment al cursei și cum ai trecut peste?

Accidentarea de dinainte de Groznjan. A fost cumplit și datorită faptului că s-a petrecut fix în clipă în care îmi planificam în cap timpii pentru ultima parte în care îmi doream să accelerez conform planului.


M am gândit ce ar face atleții pe care ii admir în locul meu.

Și mi am zis că sigur nu ar renunta și că ar face totul să ajungă la final. (am avut în cap imaginea cu Robert, UTMB 2021 când ieșea însoțit din CP de echipa Vibrăm și se mișcă vizibil afectat de durere)

Ce ți-ai spus când ai ajuns la jumătatea cursei, care era feeling-ul, starea ta generală?

Îmi era ciuda că am plecat prea din spate și am pierdut minute bune la începutul cursei, fiind o greșeală pe care o repet. În rest mergeam perfect, mă simțeam excelent, nutriția și planul de cursa funcționa super, am stat puțîn în CP fiind destul de rapid, eram super mulțumit și mi am spus că după Groznjan începe cursa fiind doar downhill și de alergat când mulți nu vor mai avea picioare (din păcate și eu am fost printre cei mulți.
). Am avut suport la livade și m a ajutat mult să întru în feelingul de reset/start race.. și chiar i am zis Alexandrei că mă simt bine și că o să accelerez și ne vedem la final.

Ce piesă de echipament nu o vei mai lua la următorul concurs, ce piesă de echipament a fost foarte utilă la acest concurs?

Tot bagajul acela trecut de ei că obligatoriu și pe care alți atleți nu l cară cu ei. 

Cât de mulțumit ești de procesul de antrenament până la cursă?

8

Cât de mulțumit ești de rezultatul obținut?

7

Povestea cursei

 Săptămâna de dinaintea cursei: Durere aductor post cursa Băneasa Forest Run, Operație măsea de minte, Gripă, Cursa DNS SemiIntersport BV, Altă măsea umflată - cap mare și antibiotice, stare generală proastă, sistem imunitar scăzut.. cursa Istria-accidentare 

Cam asta a fost pe scurt.

BUR 48k

Acest conținut este TOP SECRET!

Transilvania 20km

Acest conținut este TOP SECRET!