Barkley Marathon 2021 este în curs de desfășurare

Cu mai puțină fanfaronadă decât de obicei, Barkley Marathon a început acum mai bine de 30 de ore.
Știre realizată cu sprijinul: 

Lazarus Lake, organizatorul Barkley Marathon sursa foto: www.outsideonline.com

Alătură-te Tribului!

La finalul fiecărei luni trimitem un newsletter care te ține la curent cu evenimentele importante din lumea alergării, îți oferă idei de antrenament și te motivează pentru următoarea ta competiție.

Keith Dunn, care a fost mult timp singura sursă de informații fiabilă odată ce cursa a început, a postat pe Twitter următoarele: 

„După un scurt memorial pentru membrii familiei Barkley care nu mai sunt alături de noi, țigara a fost aprinsă la 3:04 a.m.” (acum mai bine de 30 de ore).

Pe aceași temă

Cursa începe „regulamentar” la 60 de minute după ce fondatorul Gary „Lazarus Lake” Cantrell a suflat în concă.

Concursul de +100 de kilometri prin Frozen Head State Park din nord-estul Tennessee a fost anulat în 2020 din cauza COVID, iar cursa din acest an este puțin diferită de cea din trecut, cu pașapoarte COVID, mască și distanțare la start. 

Participanții ( limitați la un număr de 40 chiar și în perioadele normale) trebuie fie să fi fost vaccinați, fie să fi avut virusul și să se fi recuperat. Din motive evidente, aproape toți participanții provin din SUA și există mai multe „fecioare Barkley” (adică la prima participare).

Campioana UTMBului din 2019, Courtney Dauwalter, și de trei ori finalistul Barkley, Jared Campbell, sunt doi din cei 40 de participanți.

În 2019, Campbell și-a sucit glezna în prima buclă și a trebuit să strângă din dinți și să termine 2 din cele 3 bucle avariat.

La cinci ore și jumătate de cursă, Dunn a scris pe Twitter că cineva a căzut deja. În jurul orei 9:20 (ieri dimineață) el a scris pe Twitter numele alergătorului: Peter Mortimer. 

Potrivit Ultrasignup.com, Mortimer are 39 de ani și a terminat pe locul doi atât la Elephant Mountain 50 Miler din Cave Creek, Arizona, în februarie, cât și la Lone Cactus, „Last man stanting”, în noiembrie 2020.

Cursa presupune parcurgerea a cinci bucle de 20 de mile (aproximativ 3 kilometri) pe teren tehnic și abrupt în mai puțin de 60 de ore. Competiția a văzut doar 15 finaliști în istoria sa de 35 de ani. 

Cel mai recent este John Kelly în 2017, care a crescut în zonă și care a câștigat cursa Montane Spine Race, cursa de 429 km de-a lungul Pennine Way din Marea Britanie, în ianuarie 2020. 

(Kelly încercase Barkley de două ori înainte de a termina definitiv; el a făcut echipă pentru alergătorul canadian Gary Robbins în 2018, care nu a terminat, și a intrat în cursă pentru a patra oară în 2019, șocând pe toată lumea abandonând după două bucle.)

Linia de start - Lazarus Lake
Linia de start – Lazarus Lake

Nicio femeie nu a terminat cursa vreodată. În 2019, fanii le-au urmărit cu înverșunare pe ultramaratonista britanică Nicky Spinks, canadianca Stephanie Case și alte câteva femei care au luat startul, dar nu au reușit să termine. 

Fanii speră ca Dauwalter să fie prima femeia care termină competiția și că va scrie istorie.

Cursa este un amestec de ultratrail de +150 kilometri, provocatoare de orientare. Competiția are loc pe un traseu care nu este marcat, iar ceasurile GPS sunt interzise. 

În trecut participanților li s-a oferit un ceas Casio ieftin pentru a-și monitoriza timpul în cursă (Dunn raportează că versiunea din acest an este „un ceas analogic de buzunar fără buzunare”) și își schimbă direcția după primele două bucle. 

Alergătorii trebuie să găsească o serie de cărți, care servesc drept „puncte de control”. Pentru a dovedi că au trecut fiecare punct de control, trebuie să rupă paginile corespunzătoare numărului de concurs și să le aducă lui Laz în tabără după ce au terminat fiecare buclă. 

Punctele de atracție ale concursului includ repere în teren cu nume precum „Rat Jaw” și „Spectacle Testicle” și ”Închisoarea abandonată Brushy State”, de la care James Earl Ray, condamnat pentru uciderea lui Martin Luther King, Jr., a încercat să evadeze în 1977. 

Fire Tower - Territorio Trail Media
Fire Tower – Territorio Trail Media

 

Laz, însuși un fost ultramaratonist, a râs în sinea lui când a auzit că Ray a parcurs doar opt mile în 55 de ore). Astfel s-a născut ideea de Barkley Marathon.

Antrenor de alergare?

Lasă-mă să te învăț trucuri de antrenament, nutriție și competiție!

Antrenor Alergare - Hajnnal Robert
Gold Nutrition
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De pe blog.

Citește și:

Testare cadriometabolica in alergare in Loughborough

Cunoașterea de sine in alergare

Despre calatoria mea in Loughborough la cel mai important centru universitar pentru testarea cardio-metabolica, vo2max, lactate treshold, analiza transpiratiei si alte povesti