Preview Penyagolosa Trails 2022 – Favoriți și calificare pentru echipa Spaniei

În câteva ore se va da startul la cursa Penyagolosa Trails. 105 sau 66 kilometri prin munții de lângă Castelon, Spania. Află cine sunt favoriții.
Powered by:

datacor-green-energy-logo

Alătură-te Tribului!

La finalul fiecărei luni trimitem un newsletter care te ține la curent cu evenimentele importante din lumea alergării, îți oferă idei de antrenament și te motivează pentru următoarea ta competiție.

Este un weekend incitant din punctul de vedere al alergării montane pe distanțe de peste 100 de kilometri. În acest weekend parcă îți dorești să stai în casă, să dai referesh, să vezi cum se descurcă unii din cei mai buni alergători ai lumii la una din cele două curse: Madeira Island Ultra Trail sau Penyagolosa Trails.

Penyagolosa Trails se pregătește să (re) trăiască o ediție istorică.

În weekendul acesta, între 22 și 24 aprilie, vor avea loc MiM și CSP, la care participă unii dintre cei mai buni alergători de trail running la nivel național și internațional.

Anul acesta, MIM (Marató i Mitja) este Campionatul Spaniol de Ultra -Trail , un eveniment care ne duce cu gândul la acel moment de neuitat care a fost Campionatul Mondial din 2018.

Acel Campionat Mondial este deja istorie în trail și a lăsat amintiri iconice în memoria colectivă.

Intrările la linia de sosire ale lui Luis Alberto Hernando și Laia Cañes, îmbrățișarea alergătoarei spaniole cu coechipierele sale Gemma Arenas și Maite Maiora, brațele spre cer ale Ragnei Debats, trecerea primilor alergători pe străzile din Les Useres.

Au fost momente de o emoție incredibilă, care se află deja în arhivele Campionatului Mondial. La acel campionat, Luis Alberto Hernando și Ragna Debats au cucerit aurul, la fel ca și ambele echipe naționale, masculină și feminină, ale Spaniei.

Campionatul Mondial a fost un eveniment marcant care a depășit granițele și a făcut ca evenimentul să fie principalul punct de interes mediatic al acestui sport timp de câteva săptămâni.

Sărbătorirea campionatului național recuperează spiritul acelei ediții.

Înainte de spectacol aruncăm o privire peste lina de start a celor două probe. 

Vezi lista completă aici:

CSP – masculin

 1. HANNES NAMBERGER (interview)- 908 ITRA
 2. DANIEL JUNG – 882 ITRA
 3. PHILIPP AUSSERHOFER – 860 ITRA
 4. DANIEL COLOM – 841 ITRA
 5. MARK DARBYSHIRE – 831 ITRA 

CSP – Feminin

 1. EVA MESADO ORTIZ –  691 ITRA
 2. ELISABETH RIOS PEREDO – 645 ITRA
 3. SONIA ESCURIALOA REULA – 617 ITRA
 4. CLAIRE HESLOP – 594 ITRA
 5. ALICIA CAVELI PERIS – 590 ITRA
Noi, la CSP îl avem la start pe Marius Mihai Iorga căruia îi dorim o cursă la finalul căreia să îi se ducă punctele ITRA până la cer. 
TrailRunning Academy - logo

Alătură-te!

Planurilor de antrenament,

sfaturilor de cursă,

comunității!

CURSA VEDETĂ DIN ACEST AN ESTE MIM, 60 kilometri cu 3300+

Ediția din acest an a Marató i Mitja (MIM) reunește cea mai mare prezență de alergători de elită din istoria sa, promițând cele mai mari bătălii.

Alergători care, în multe cazuri, știu deja ce înseamnă să urci pe podiumul de la Penyagolosa Trails sau să reușești în alte curse de top din întreaga lume.

În plus, alergătorii spanioli vor lupta, de asemenea, pentru un loc în echipa prezentă la Campionatul Mondial de ultramaraton din acest an.

Astfel, pe lista principalilor favoriți la victorie la MiM, la masculin îi avem pe:

 1. MANUEL MERILLAS MOLEDO
 2. ANDERS KJAREVIK
 3. ANDREU SIMON AYMERICH
 4. ARITZ EGEA CACERES
 5. PERE AURELL BOVE
 6. BORJA FERNANDEZ FERNANDEZ
 7. ANDRE RODRIGUES
 8. KEVIN VERMEULEN
 9. RICARDO CHERTA BALLESTER
 10. MIGUEL CABALLERO ORTEGA

Atletele favorite:

  1. MARTA MOLIST CODINA
  2. GEMMA ARENAS ALCAZAR
  3. BEATRIZ CONTRERAS CARMONA
  4. SARA-REBEKKA FARO LINDE
  5. MONICA VIVES
  6. SILVIA PUIGARNAU
  7. CRISTINA SANTURINO
  8. ROSA NAVARRO GARCIA
  9. YOLANDA FERNANDEZ DEL CAMPO
  10. PATRICIA BARREDA BORT

Penyagolosa Trails a revenit în forță după pauza din 2020 cauzată de pandemie. În luna octombrie a anului trecut a sărbătorit cea mai așteptată ediție, iar pentru această ediție au fost înregistrate aproape 4.000 de preînscrieri pentru cea de-a 23-a ediție a MIM și cea de-a 10-a a CSP, de 41 de naționalități diferite și din 44 de provincii spaniole.

Iar la acestea se adaugă un afiș de lux, care promite una dintre cele mai spectaculoase ediții ale Penyagolosa Trails.


Cum să urmăriți cursa Penyagolosa Trails? 

Penyagolosa Trails va transmite cursele în direct pe site-ul său, www.penyagolosatrails.com și va fi transmisă și la televiziune (Teledeporte, Esport 3 și À Punt) între orele 8:00 și 14:30.

În acest an vor face o mare desfășurare de forțe pentru a putea învinge toate dificultățile tehnice pe care un loc ca Sant Joan de Penyagolosa le are pentru a face un streaming ca niciodată.

Noi, românii, la MIM îi avem la start pe:

 1. Cristian Botaș
 2. Ionuț Petcu
 3. Adrian Morisoiu
 4. Carmian Căpitanu
 5. Iustinian Dumitrescu
 6. Mădălin Pirlea

Le ținem pumnii și îi vom urmări cu drag.

Să se bucure de poteci și de atmosfera inedită a competiției.

datacor-green-energy-logo

Furnizăm soluții fotovoltaice integrate, la cheie, care le permit clienților noștri să genereze energie verde, accesibilă și cu mentenanță minimă, totul respectând exigențele proiectului și ale mediului înconjurător.

Ți-a plăcut ce ai citit?

Dacă ce citești te ajută, cumpără un abonament digital. E cea mai directă formă de susținere pentru munca noastră din antrenamente, din timpul concursului și de după, când scriem aceste articole. 

Alergător cu alergător, vom strânge o comunitate care contribuie și ne sprijină în a răspunde nevoilor celorlalți alergători prin proprile povești, despre cum ne antrenăm, cum concurăm, cum relaționăm, cum îi putem schimba pe cei de lângă noi prin sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De pe blog.

Citește și:

Testare cadriometabolica in alergare in Loughborough

Cunoașterea de sine in alergare

Despre calatoria mea in Loughborough la cel mai important centru universitar pentru testarea cardio-metabolica, vo2max, lactate treshold, analiza transpiratiei si alte povesti