Favoriții CANYONS ENDURANCE RUNS, a doua cursă by UTMB

Alătură-te Tribului!

La finalul fiecărei luni trimitem un newsletter care te ține la curent cu evenimentele importante din lumea alergării, îți oferă idei de antrenament și te motivează pentru următoarea ta competiție.

Perioada de peste un an de întrerupere a curselor, cauzată de COVID-19, a permis multor alergători să  se antreneze mai mult și să se îmbunătățească semnificativ în afara competițiilor, astfel încât acești oameni concurează acum la un nivel mult mai ridicat decât înainte.

Performanțele lor ar putea părea o surpriză, dar acest lucru se datorează doar faptului că lipsa curselor ne-a împiedicat să urmărim cu ușurință îmbunătățirea lor.

De asemenea, competiția americană de ultramaraton se disecă în prezent, deoarece alergătorii rapizi se diseminează între o mulțime de curse diferite, în loc să se concentreze pe câteva evenimente în fiecare an. Ceea ce lipsește de câțiva ani de pe scena US ultrarunning sunt câmpurile aglomerate pe care le-am văzut anual timp de aproape un deceniu în locuri precum Lake Sonoma 50 Mile și The North Face 50 Mile Championships.

Canyons by UTMB 100k din 2022 oferă cel mai profund eveniment de ultraalergare pe traseu la nivel național. Este interesant!

Traseul Canyons 100k este, de asemenea, incitant – gândiți-vă că  întoarceți profilul Western States 100, care este în mare parte în coborâre, și că vă îndreptați în schimb în sus și, practic, aveți acest eveniment.

Cursa urmează potecile și uneori ești pe Western States, începând din Auburn, California, și urcând 3000+ m diferență de nivel de picioare pe o distanță de 100 kilometri până la poalele Sierra Nevada.

Cursa de 100 de kilometri face parte din UTMB World Series și are loc sâmbătă, 23 aprilie 2022, cu începere de la ora 5 a.m., ora Pacific Daylight Time din SUA, 14 ora României. Aceasta este, de asemenea, ultima cursă din seria Western States 100 Golden Ticket Races, ceea ce înseamnă că trei bărbați și 3 femei vor câștiga „biletul de aur” la acest eveniment.

 

JARED HAZEN – 900 ITRA, 26 de ani

Este greu să nu fii un fan al lui Jared Hazen și al tuturor celor care își fac treaba în liniște și își lasă rezultatele să vorbească de la sine.

Jared aleargă pe căldură și pe răcoare. Fie reușește o performanță, fie nu ajunge la linia de sosire.  El este destul de familiarizat cu această regiune, deoarece a terminat Western States 100 de trei ori, cel mai recent pe locul doi în 2019, unde a câștigat distincția de cel mai rapid om care a parcurs traseul fără a câștiga cursa. Nu a câștigat cursa căci a fost și Jim Walmsley acolo.

Cu un DNF la 2022 Black Canyon 100k în urmă cu două luni, cel mai recent eveniment Western States 100 Golden Ticket, nu putem să nu credem că Jared va alerga inteligent și în poziția de top3.

ADAM PETERMAN – 913 ITRA, 26 ani

Am rămas uimit văzând că Adam a alergat MOAB Maraton adică 40 kilometri cu 1500+ în 2h57:04. Super rapid.

Adam Petermman este deja într-o serie de victorii și se pare că are picioarele necesare pentru a câștiga Canyons 100k. În ultimele nouă luni, Adam a câștigat Speedgoat 50k din 2021, a ocupat locul al doilea la Maratonul Pikes Peak din 2021, a câștigat JFK 50 Mile din 2021 și a câștigat Chuckanut 50k din 2022. Singurul avertisment aici este că se pare că aceasta va fi cea mai lungă cursă a lui Adam, atât ca distanță, cât și ca timp. 

Tim Freriks – 31 ani, 830 ITRA

 

În urmă cu șase ani, luna aceasta, Tim a apărut pe scena ultramaratonului cu un loc doi la Lake Sonoma 50 Mile din 2016.

De atunci, el a avut câteva rezultate incredibile, inclusiv victorii la campionatele The North Face 50 Mile 2017 și Transvulcania Ultramaraton 73k 2017. De menționat este că Tim nu este un atlet full time ci are un job în domeniul sănătății.

Anul trecut, cel mai bun rezultat al lui Tim a fost locul trei la Speedgoat 50k.

Mark Hammond, 36 ani, 833 ITRA

Dacă sunteți vreodată în căutarea unui pariu sigur pentru o performanță puternică în ultramaraton, pariați pe Mark Hammond. La fel ca o grămadă de băieți din această cursă, Mark nu este străin de terenul Canyons 100k, având trei clasări în top cinci Western States 100, inclusiv cel mai recent locul cinci în 2019.

În ultimul an, cele mai bune curse ale sale au fost locul cinci la Run Rabbit Run 100 Mile din 2021 și o victorie la Brazos Bend 100 Mile din 2021.

SAGE CANADAY, 36 ani, 872 ITRA

După toate prin câte a trecut în ultimul an, atât în ceea ce privește sănătatea, cât și în viața personală, Sage Canaday este pe lista de participanți.

Cu puțin mai puțin de un an în urmă, Sage a fost în spital, fiind tratat pentru o embolie pulmonară, și a lucrat încet-încet pentru a-și recăpăta sănătatea și condiția fizică. Dacă ne întoarcem la perioada de dinaintea acelei boli medicale grave, rezultatele sale recente de top sunt locul doi la Maratonul Pikes Peak 2019 și locul cinci la Ultramaratonul Tarawera 102k din 2020.

Pe aceași temă

CANYONS ENDURANCE RUNS SE ALĂTURĂ
SERIA INAUGURALĂ A UTMB® WORLD SERIES

Alergătorii din SUA vor putea experimenta aventura UTMB® și își vor putea începe călătoria spre renumitul UTMB® Mont-Blanc pe teren propriu, odată cu confirmarea faptului că Canyons Endurance Runs, și încă un eveniment de trail running din America de Nord, se vor alătura seriei inaugurale UTMB® World Series în 2022.

UTMB® World Series este o revoluție pentru acest sport, care va reuni comunitatea de trail running printr-un sistem sportiv nou, integrat și deschis tuturor. Inspirați de standardele înalte ale UTMB®, alergătorii vor putea lua parte la cele mai frumoase evenimente de pe planetă, iar UTMB® World Series va fi singurul loc în care alergătorii își vor putea începe călătoria spre Mont-Blanc, Franța, unde va avea loc prestigioasa finală a UTMB® World Series Finals. În concordanță cu creșterea rapidă a sportului, evenimentele vor avea loc pe șase continente, oferind tuturor alergătorilor mai multe oportunități de a trăi experiența UTMB® la scară globală.

Pentru mai multe informații, vizitați utmb.world.

Antrenor de alergare?

Lasă-mă să te învăț trucuri de antrenament, nutriție și competiție!

Andrei Ivănescu - Antrenor Alergare TrailRunning Academy

Ți-a plăcut ce ai citit?

Dacă ce citești te ajută, cumpără un abonament digital. E cea mai directă formă de susținere pentru munca noastră din antrenamente, din timpul concursului și de după, când scriem aceste articole. 

Alergător cu alergător, vom strânge o comunitate care contribuie și ne sprijină în a răspunde nevoilor celorlalți alergători prin proprile povești, despre cum ne antrenăm, cum concurăm, cum relaționăm, cum îi putem schimba pe cei de lângă noi prin sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De pe blog.

Citește și:

Testare cadriometabolica in alergare in Loughborough

Cunoașterea de sine in alergare

Despre calatoria mea in Loughborough la cel mai important centru universitar pentru testarea cardio-metabolica, vo2max, lactate treshold, analiza transpiratiei si alte povesti