Yuki Kawauchi devine prima persoană care a alergat 100 de maratoane sub 2:20

Yuki Kawauchi a câștigat Boston Marathon și a fost adăugat pe lista Guiness World Records pentru că a alergat 100 de maratoane sub 2:20.

Alătură-te Tribului!

La finalul fiecărei luni trimitem un newsletter care te ține la curent cu evenimentele importante din lumea alergării, îți oferă idei de antrenament și te motivează pentru următoarea ta competiție.

În decembrie 20.20, în Japonia, Kawauchi trece linia de finish a unui maraton pe locul 2 în 2:10:26. 

Era al 100-lea maraton sub 2:20. Guinness World Records (GWR) i-a recunoscut performanța oferindu-i un loc pe lista recordurilor.

Duminica trecută la Maratonul Lake Biwa Mainichi, Kawauchi și-a făcut PB de 2:07:27 la trecută din Otsu, Japonia. Acolo a terminat pe locul 10.

Pe aceași temă

După cum a scris Japan Times, GWR i-a acordat lui Kawauchi un certificat în 2018 după ce a alergat al 78-lea maraton sub-2:20 din carieră și l-a depășit pe americanul Doug Kurtis pentru cele mai multe maratoane sub 2:20 din istorie. 

În același an, Kawauchi a câștigat maratonul din Boston (trecând linia de sosire în 2:15:58), iar în 2019 a alergat al 100-lea maraton din cariera sa. 

În acel moment, el a alergat sub 2:20 de 94 de ori.

 

Din cauza pandemiei, Kawauchi nu a concurat atât de mult pe cât ar face-o în mod normal. Anul trecut, a reușit să alerge (doar) patru maratoane (ca o comparație, a alergat 10 în 2018 și 8 în 2019). 

A alergat sub 2:20 la fiecare dintre cursele sale din 2020 și se află în prezent într-o serie de maratoane de 15 curse în care a alergat sub 2:20.

Ultimul maraton al lui Kawauchi peste 2:20 a fost în octombrie 2018, când a alergat 2:27:43 la maratonul din Venezia din Italia. 

În mod uimitor, el a alergat 109 maratoane în cariera sa, ceea ce înseamnă că nu a reușit să rupă bariera 2:20 decât în opt dintre acestea.

“S-ar putea să nu fie prea dificil să alergi sub 2:20 o dată”,

a spus Kawauchi la o conferință de presă

„Dar chiar dacă este ușor să o realizezi o dată, pentru a atinge acest lucru de 100 de ori, trebuie să poți continua acest sport mult timp, trebuie să poți participa la multe curse și mai mult decât orice trebuie să rămâi sănătos. În caz contrar, nu poți face acest lucru.” – True story!

El a continuat, adăugând modest:

„Cu toate acestea, nu sunt cel mai rapid din Japonia, nu sunt cel mai puternic din Japonia. Dar am continuat cu sârguință acest lucru de când aveam șase ani și asta m-a dus la acest record.” 

Kawauchi a împlinit 34 de ani vineri și, deși îmbătrânește, este totuși capabil să alerge PB-uri, așa cum a arătat la Maratonul Lake Biwa. 

El a adus în discuție acest lucru în cadrul conferinței de presă și a spus că este încrezător că poate continua să alerge rapid mulți ani de acum înainte.

„A fost un alergător care are 48 de ani și a alergat sub 2:20 pentru prima dată în cariera sa la Lacul Biwa, weekendul trecut. Cred că aș putea face și eu asta la 49 sau 50 de ani”,

a spus Kawauchi.

 „În acest moment, cred că pot rămâne la 2:20 până la sfârșitul anilor 40 sau în jurul valorii de 50. Dar dacă altcineva care are 52 sau 53 de ani face asta, probabil că m-ar face să simt că aș putea face și eu asta.”

Antrenor de alergare?

Lasă-mă să te învăț trucuri de antrenament, nutriție și competiție!

Antrenor Alergare - Hajnnal Robert
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De pe blog.

Citește și:

Vlad Buda - MIUT 60 2

Povestea lui Vlad Buda de la MIUT 60KM

Povestea lui Vlad Buda de la prima lui cursă de alergare montană internațională. Cum a rămas fără sursă de calorii pe ultimii 15 kilometri și cum a reușit să ajungă cu ultimele resurse la finish.

ISTRIA 100mile echipa RobertHajnal

Am întrebat atleții TrailRunning Academy ce lecții au învățat de la concursul și din pregătirea pentru Istria 100.

Weekend-ul 14-16 Aprilie a adus prima cursă din circuitul UTMB World Series 2023 și anume Istria 100 by UTMB.

Evenimentul a oferit multiple distanțe pentru toate gusturile alergătorilor, fiind destinate atât celor mai începători în alergarea pe poteci, cât și celor mai experimentați și adunând la start atleți de pe tot globul, chiar și dintre cei mai bun, astfel:

Atleții TrailRunning Academy au alergat la toate probele de la Istria100. Fiecare a plecat cu un DNF sau cu o medalie de finisher însă toată lumea cu lecții învățate care-i vor pregăti pentru următoarele provocări.