Patrik Petz: ,,Pasiunea pentru sport a fost prezentă constant de-a lungul vieții mele”

În fiecare cursă, de când am făcut cunoștință, ne-am trezit cu Patrik pe podium. Nu cunoaștem multe persoane care să aibe o asemenea pasiune pentru alergarea pe distanțe lungi la 23 de ani, dar ne bucurăm că a ales să facă parte din comunitatea TRA în drumul său spre cât mai multe medalii câștigate.

Patrik Petz, alergator montan

Alătură-te Tribului!

La finalul fiecărei luni trimitem un newsletter care te ține la curent cu evenimentele importante din lumea alergării, îți oferă idei de antrenament și te motivează pentru următoarea ta competiție.

Cum te-ai simțit la Feleacu Running Hills 2022? Acele 30s față de locul 2 au fost puține sau… multe?

M-au trecut niște trăiri nostalgice având în vedere că m-am mai aflat la această competiție însă doar din postura de spectator. A avea șansa să concurez pe acest traseu, a fost incă de pe atunci o mare dorință.

Concursul a fost unul interesant, dat fiind faptul că a fost compus din două curse. Din acest motiv am incercat să îmi menajez puterile intrucât știam că la doilea traseu voi avea șanse mari să depășesc concurenții din față, mai ales pe partea de urcare finală.

Cred totuși ca cele 30 de secunde puteau fi reduse sau chiar depășite.

Patrik Petz Feleacu Running Hills

Cum ți-au evoluat performanțele de când te-ai apucat de alergare? Dar de când am început să lucrăm împreună în TRA?

Având în vedere că totul a inceput dintr-o pură plăcere față de sport, consider că în acești 3 ani de alergat am reușit să mă autodepășesc constant și să am nenumărate performanțe.

Aceste evoluții m-au ajutat la încrederea de sine, care într-un final m-a împins să fac pasul de a face parte din cadrul TRA. Consider că de atunci rata evoluției mele a crescut și mai mult, reușind să obțin rezultate bune la competiții și PB-uri chiar și în cadrul antrenamentelor.

 

De ce alege o persoană la 20 de ani să înceapă să alerge? Ce schimbări a adus în viața ta și ce ți-ai propus în viitor? După ultimele rezultate, pare că ești pus pe fapte mari.

Pasiunea pentru sport a fost prezentă constant de-a lungul vieții mele, această alegere venind cumva firesc. În privința schimbărilor, mi-a accentuat și mai tare disciplina și motivația pe care o aveam.

Pe viitor mi-am propus să dau tot ce este mai bun din mine, ca și până acum de altfel. Primordial e să nu pierd motivul principal pentru care m-am apucat de alergat in primul rând, acesta fiind pasiunea. Cred că fiind condus în principal de pasiune, rezultatele nu au cum să întârzie să apară. Îmi doresc să fac parte din elita alergătorilor României.

Cât de mare este susținerea pe care o ai din partea fratelui tău? Se știe că alergarea e mai ușoară când ai un partener, dar pare că voi 2 ați dus asta la un cu totul alt nivel.

Un mare factor pe lângă susținerea firească care există între doi frați este și pasiunea lui personală pentru tot ce ține de sport. Ne susținem reciproc atât în momentele bune cât și în cele mai puțin bune. Suportul moral constant pe care mi-l oferă și competitivitatea dintre noi, cred că este un combo excelent pentru evoluția noastră ca sportivi.

Patrik Petz Feleacu Running Hills finish

Care au fost atuurile tale în trecut, care sunt în prezent, și care crezi că o să devină pe viitor?

Disciplina și perseverența cred că au fost mereu și vor rămâne punctele mele forte. Cred că cu fiecare rezultat bun obținut, încrederea în forțele proprii va crește din ce în ce mai mult.

Când urmează primul maraton? Dar ultra?

Competițiile pe acest an încă nu au fost fixate, însă mi-aș dori ca pe anul viitor să concurez în cadrul unui maraton și de ce nu chiar și un ultra.

Pe aceași temă

Antrenor de alergare?

Lasă-mă să te învăț trucuri de antrenament, nutriție și competiție!

Andrei Ivănescu - Autor Articol (1)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De pe blog.

Citește și:

Testare cadriometabolica in alergare in Loughborough

Cunoașterea de sine in alergare

Despre calatoria mea in Loughborough la cel mai important centru universitar pentru testarea cardio-metabolica, vo2max, lactate treshold, analiza transpiratiei si alte povesti