
La finalul fiecărei luni trimitem un newsletter care te ține la curent cu evenimentele importante din lumea alergării, îți oferă idei de antrenament și te motivează pentru următoarea ta competiție.
Cum te-ai simțit la Feleacu Running Hills 2022? Acele 30s față de locul 2 au fost puține sau… multe?
M-au trecut niște trăiri nostalgice având în vedere că m-am mai aflat la această competiție însă doar din postura de spectator. A avea șansa să concurez pe acest traseu, a fost incă de pe atunci o mare dorință.
Concursul a fost unul interesant, dat fiind faptul că a fost compus din două curse. Din acest motiv am incercat să îmi menajez puterile intrucât știam că la doilea traseu voi avea șanse mari să depășesc concurenții din față, mai ales pe partea de urcare finală.
Cred totuși ca cele 30 de secunde puteau fi reduse sau chiar depășite.
Cum ți-au evoluat performanțele de când te-ai apucat de alergare? Dar de când am început să lucrăm împreună în TRA?
Având în vedere că totul a inceput dintr-o pură plăcere față de sport, consider că în acești 3 ani de alergat am reușit să mă autodepășesc constant și să am nenumărate performanțe.
Aceste evoluții m-au ajutat la încrederea de sine, care într-un final m-a împins să fac pasul de a face parte din cadrul TRA. Consider că de atunci rata evoluției mele a crescut și mai mult, reușind să obțin rezultate bune la competiții și PB-uri chiar și în cadrul antrenamentelor.
De ce alege o persoană la 20 de ani să înceapă să alerge? Ce schimbări a adus în viața ta și ce ți-ai propus în viitor? După ultimele rezultate, pare că ești pus pe fapte mari.
Pasiunea pentru sport a fost prezentă constant de-a lungul vieții mele, această alegere venind cumva firesc. În privința schimbărilor, mi-a accentuat și mai tare disciplina și motivația pe care o aveam.
Pe viitor mi-am propus să dau tot ce este mai bun din mine, ca și până acum de altfel. Primordial e să nu pierd motivul principal pentru care m-am apucat de alergat in primul rând, acesta fiind pasiunea. Cred că fiind condus în principal de pasiune, rezultatele nu au cum să întârzie să apară. Îmi doresc să fac parte din elita alergătorilor României.
Cât de mare este susținerea pe care o ai din partea fratelui tău? Se știe că alergarea e mai ușoară când ai un partener, dar pare că voi 2 ați dus asta la un cu totul alt nivel.
Un mare factor pe lângă susținerea firească care există între doi frați este și pasiunea lui personală pentru tot ce ține de sport. Ne susținem reciproc atât în momentele bune cât și în cele mai puțin bune. Suportul moral constant pe care mi-l oferă și competitivitatea dintre noi, cred că este un combo excelent pentru evoluția noastră ca sportivi.
Care au fost atuurile tale în trecut, care sunt în prezent, și care crezi că o să devină pe viitor?
Disciplina și perseverența cred că au fost mereu și vor rămâne punctele mele forte. Cred că cu fiecare rezultat bun obținut, încrederea în forțele proprii va crește din ce în ce mai mult.
Când urmează primul maraton? Dar ultra?
Competițiile pe acest an încă nu au fost fixate, însă mi-aș dori ca pe anul viitor să concurez în cadrul unui maraton și de ce nu chiar și un ultra.
Lasă-mă să te învăț trucuri de antrenament, nutriție și competiție!
Antrenamentul te face mai slab. Recuperarea te face mai în formă, mai rezistent, mai rapid, mai îndemânatic, mai puternic.
Nu întâmplător am ales Spania. E una dintre țările mele preferate, în special pentru gastronomie. Așa că maratonul a fost scuza ideală pentru a încerca toate felurile de tapas în zilele dinaintea cursei. Abia după cursă mi-am dat seama cât de prost ar fi putut merge asta, dar noroc că am stomacul puternic, de cal. I am Secretariat! Dar cum am petrecut foarte mult timp în restaurante, nu am avut timp să văd orașul. Am zis lasă că îl văd în timpul cursei. Da’ de unde. În timpul cursei nici măcar nu știam pe care parte a râului mă aflam. Vedeam doar linia verde. Sevilla e un oraș foarte fain, e în topul meu cu locurile din Spania pe care le-am văzut până acum. Așa că o să mă întorc cu siguranță. Poate nu la cursă, să apuc să și văd câte ceva. Dar maratonul Sevilla a fost o experiență reușită din toate punctele de vedere, o recomand cu drag oricui e interesat de Work (Run) & Travel!
O dietă cu conținut scăzut de reziduuri poate fi urmată cu 24-48 de ore înainte de ziua cursei pentru a ajuta la obținerea greutății de cursă. Această pierdere în greutate este cea mai mare parte din scaunul tău și nu din mușchi sau grăsime corporală.
Află cum. Fă-ți cont. Descarcă Ghidul.
Cum a fost la concursul de alergare Halcyon Făget Winter Trail, scris de atletul TrailRunning Academy, Cosmin L.
Stabilim obiective și drumul pe care trebuie să-l urmezi ca să le atingi.
În 48 de ore, antrenamente personalizate la tine pe ceas
Suntem experți în a fi eficienți și a nu te accidenta.
Am pregătit + 100 atleți și am reușit să îndeplinim alte sute de obiective.
Nemulțumit de colaborare?
Îți returnăm banii.
La finalul fiecărei luni trimitem un newsletter care te ține la curent cu evenimentele importante din lumea alergării, îți oferă idei de antrenament și te motivează pentru următoarea ta competiție.
We set goals and the path you need to follow to achieve them.
In 48 hours, personalised running workouts on your watch
We're experts at being efficient and not getting injured.
We trained 100+ athletes and managed to achieve their goals
Are you unhappy with the collaboration? We'll give you your money back.
At the end of each month, we send out a newsletter that keeps you up to date with important events in the running world, gives you training ideas, and motivates you for your next competition.
Please select a template first