Minestrone Ca la Carte pentru Alergătorii Mâncăcioși

Numă de porții: 6; 

Timp preparare: 30 minute

Este ora 16 și încă nu mi-am făcut alergarea. Pur și simplu nu s-au aliniat planetele”. Și când spun asta mă refer la faptul că trebuie să treacă suficient timp după micul dejun, să se digere, dar nu prea mult, încât să mi se facă iar foame. Astăzi mi-a fost foame (iar) toată ziua. Poate din cauza geneticii, poate din cauza celor 24 de kilometri alergați ieri.

Aproape că aș fi considerat-o o zi pierdută dacă nu aș fi gătit. Mi-a sunat ceasul la 07:45, dar m-am ridicat din pat la 08:30 și, având stock-ul deja pregătit, am gătit un minestrone la care am folosit stock-ul de legume dintr-o rețetă anterioară.

Am rețeta din cartea Run Fast. Eat Slow” de Shalane Flanagan & Elyse Kopecky. Dacă vrei să gătești pentru a-ți susține efortul, cu relativ puțină carne, sunt câteva rețete ce merită încercate. Eu mi-am propus să gătesc cam o dată pe săptămână, atât din cartea asta, cât și de prin alte părți.

INGREDIENTE:

1 CEAPĂ GALBENĂ, TĂIATĂ ÎN SFERTURI;

5 CĂȚEI DE USTUROI, MĂRUNȚIȚI;

3 MORCOVI TĂIAȚI RONDELE;

3 RAMURI DE APIO;

1 LINGURĂ DE OREGANO PROASPĂT, MĂRUNȚIT;

1 LINGURIȚĂ DE SARE DE MARE;

1L STOCK DE LEGUME;

3 ZUCCHINI TĂIAȚI CUBULEȚE;

1 CONSERVĂ DE ROȘII TĂIATE;

1 CONSERVĂ DE FASOLE ALBĂ;

100G DE PENE;

50g PARMEZAN;

50g UNT;

METODĂ:

E tare plăcut să te întorci după o alergare lungă în brațele cuiva, dar ce te faci când ești singur acasă? Eu zic că ajută să știi că ai pe aragaz o oală de minestrone și măcar să ai burta plină, dacă nu și sufletul. 

Cauți un plan de antrenament?

Antrenează-te după un plan special conceput pentru tine
Robert Hajnal

Robert Hajnal

Sunt om de munte și am o viziune clară despre ce vreau să fac în viața mea. Îmi imaginez o lume în care fiecare om face sport și își pune pe primul loc sănătatea. Locul 2 UTMB in 2018, 862 ITRA points.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *