Articole:

Brigid Kosgei record maraton feminin

Femeile în proba de maraton (II) – Primele participări la Olimpiadă

În partea I a articolului, pe care o puteți citi aici, recomandat fiind înainte de parcurgerea prezentului articol, am povestit despre perioada îndelungată de timp în care femeilor le-a fost interzisă participarea în maratoanele oficiale.

Motivele au fost diverse și neîntemeiate (mai târziu fiind dovedit). 1984 a fost anul în care femeile, au alergat, pentru prima dată, la Olimpiadă proba de maraton. O zi istorică!

ISTRIA 100mile 2022

ISTRIA 100mile by UTMB®

Fotografii de pe traseul ISTRIA 100mile. Informații live de la concurs, clasament și feeling-ul participanților.

Femeile în proba de maraton (I) – Recordul nedoborât 37 ani

Cu siguranță o înșiruire a celor mai buni timpi lai femeilor în proba de maraton , nu ar fi fost ceea ce așteptați de la acest articol. Cercetarea nu a fost una ușoară, cu siguranță. Istoria care atestă participarea femeilor la probleme de alergare este una complexă, deși mult mai scurtă decât cea a bărbaților.

Pentru mult timp, femeilor le-a fost interzisă participarea la competițiile de alergare mai lungi de 200m (și 800m mai apoi) din cauza presupuselor efecte negative asupra fertilității. Voi încerca pe parcursul acestui prim “episod” din lungul sezon al Recordurilor Mondiale, să vorbesc despre istoria femeilor în maraton.

Feleacu Running Hills - Hajnal si Ivanescu

Top 5 curse din Aprilie 2022

Citește Top 5 curse din Aprilie 2022 ale căror înscrieri nu s-au încheiat. Cine știe, poate ai poftă de o aventură, stabilită pe ultimul moment!

Să-l cunoaștem pe Hannes Namberger

Un preview despre mindset-ul lui Hannes Namberger, filozofia de antrenament și cum a ajuns unul din cei mai valoroși ultramaratoniști montani din lume.

Transgrancanaria 2020

Transgrancanaria 2020 – De la vis la DNF

Această poveste este pentru Transgrancanaria 2020. Visam la un top 10 si am ajuns cu 15 kilometri înainte de finish la DNF. În 3 zile mă voi alinia la start pentru a 3-a oară în speranța traversării insulei într-un timp cât mai rapid.

Start UTMB 2021, în prima linie

13 competiții de alergare ale lui 2021

Poveștile, pe scurt, ale competițiilor din acest an. De la turnanta din sala, „Ioan Soter” la Munții din Bucovina, pasurile din Mont Blanc și cursa ce traversează Madeira.

Vlad Jegan: „Văd alergarea ca fiind o aventură.”

Vlad Jegan este unul dintre cei mai ambițioși elevi din cadrul TrailRunning Academy, progresul în cele 7 luni de când face parte în academie fiind unul organic, treptat. Începutul lunii decembrie a fost unul frumos pentru el, obținând recorduri personale pe distanțele de 5km (24:11) și 10km (48:46) în cadrul primului concurs de șosea la care a participat.

Andrei Ivanescu - Beneficiile Antrenamentului la Altitudine Piatra Arsa 1

Beneficiile Antrenamentului la Altitudine

În acest articol vei afla ce înseamnă adaptarea organismului la antrenamentul de la altitudine, cum poți obține avantajele din antrenamentul la altitudine și ce perioadă de timp e recomandat să petreci la altitudine.

Peter Schuller - Bucovina Ultra Rocks 2021

Bucovina Ultra Rocks: 110 kilometri cu 6600m+

La Bucovina Ultra Rocks mi-am propus să fac tot ce am învățat și să alerg cea mai bună cursă de a mea de până acum. Concursul care mi-a arătat că planul de acasă se adaptează mereu concursului.

Alergatori - Articol durere ficat

De ce te doare în partea dreaptă când alergi? Este o durere de ficat?

„Mă doare în partea dreaptă sub coaste” sau „Am un junghi la ficat” este probabil cea mai enervantă durere care poate apărea în timpul alergării. Nu știi când vine, nu ești sigur de la ce vine, nu (prea) știi cum trece, vestea bună fiind că o mai bună cunoaștere a posibilelor cauze, ne crește posibilitatea de a-i reduce frecvența apariției.

Principii de antrenament - Jack Daniels

Principiile de antrenament ale lui Jack Daniels

Înainte de a te apuca serios de un plan de antrenament este bine să cunoști aceste principii pe care le-a enunțat Jack Daniels în cartea lui Daniels Running Formula, una dintre cele mai populare cărți despre alergare, antrenamente și planuri de antrenament.

Jack Daniels și ingredientele succesului în alergare

Există patru ingrediente cheie pentru a atinge succesul în alergarea sau în orice altă direcție din viață, de altfel. În ordine, acestea sunt abilitățile înăscute, motivația, oportunitatea și direcția.

Altra Rivera - TrailRunning Academy Review4

Altra Rivera – Pantof nou de șosea de la Altra

Noul Altra Rivera reprezintă minimalismul modernizat, oferind o experiență de alergare ușoară, flexibilă, stabilă. Pentru fanii Altra, Rivera reprezintă o combinație între Escalante Racer și Torin 4 plush.

„Un om fără amintiri e ca un cimitir în care numele morților lipsesc de pe cruci” – Tudor Mușatescu

Rețete

Pentru alergători

Ai o poveste și vrei să fie publicată?

Articol

Sau trimite-o pe: