Exerciții de încălzire : „Școala alergării”

Exercițiile de Școala alergării sunt benefice atât pentru dezvoltarea musculaturii scheletice cât și pentru îmbunătățirea tehnicii de alergare.

Alătură-te Tribului!

Te ținem la curent cu evenimentele importante din lumea alergări, te facem un alergător mai rapid, mai eficient cu informații la finalul fiecărei luni.

Pasul 0. Începe cu o alergare ușoară de 2 kilometri și o gimnastică a întregului organism de la gât până la glezne;

Pas 1. Stabilește-ți o distanță fixă de 25-30 de metri. Dacă nu aproximezi bine, stabilește-ți 2 repere între care să faci exercițiile;

EXERCIȚIILE DE ȘCOALA ALERGĂRII:

 • joc de glezne;
 • genunchii la piept;
 • marș pe loc;
 • pendularea gambei spre inapoi;
 • pas sărit;
 • pas de școlar;
 • pas săltat;
 • carioca;
 • pendularea gambei către înainte;
 • pas adăugat;
 • alergare cu spatele;

Școala alergării se face pe distanța de 25-30 de metri, apoi la întoarcere, la linia de start alergi ușor, apoi urmează următorul exercitiu care e o alergare la 80% din intensitate pe cei 20-30 de metri apoi te intorci in mers;

Un exemplu e așa:

Dus: Joc de glezne / Întors: Alergare ușoară
Dus: alergare 80%/ Întors: mers;
Dus: Genunchii la piept/ Întors: Alergare ușoară
Dus: alergare 80%/ Întors: mers;

Ai aici 1 filmulet care explica foarte bine cum se organizează exercițiile de școala alergării:

Ți-a plăcut ce ai citit?

Dacă ce citești te ajută, cumpără un abonament digital. E cea mai directă formă de susținere pentru munca noastră din antrenamente, din timpul concursului și de după, când scriem aceste articole. 

Alergător cu alergător, vom strânge o comunitate care contribuie și ne sprijină în a răspunde nevoilor celorlalți alergători prin proprile povești, despre cum ne antrenăm, cum concurăm, cum relaționăm, cum îi putem schimba pe cei de lângă noi prin sport.

Pe lângă toate acestea ai reduceri la competiții și produse sportive.

Un comentariu la „Exerciții de încălzire : „Școala alergării”

 1. Sunt foarte utile exercitiile din scoala alergarii.
  Mi au fost de folos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Povestea lui Breban Sergiu de la Maraton Sevilla 2023

Nu întâmplător am ales Spania. E una dintre țările mele preferate, în special pentru gastronomie. Așa că maratonul a fost scuza ideală pentru a încerca toate felurile de tapas în zilele dinaintea cursei. Abia după cursă mi-am dat seama cât de prost ar fi putut merge asta, dar noroc că am stomacul puternic, de cal. I am Secretariat! Dar cum am petrecut foarte mult timp în restaurante, nu am avut timp să văd orașul. Am zis lasă că îl văd în timpul cursei. Da’ de unde. În timpul cursei nici măcar nu știam pe care parte a râului mă aflam. Vedeam doar linia verde. Sevilla e un oraș foarte fain, e în topul meu cu locurile din Spania pe care le-am văzut până acum. Așa că o să mă întorc cu siguranță. Poate nu la cursă, să apuc să și văd câte ceva. Dar maratonul Sevilla a fost o experiență reușită din toate punctele de vedere, o recomand cu drag oricui e interesat de Work (Run) & Travel!